teamviewer3                   
 Hulp op afstand                   

Regelmatig wordt mij gevraagd of updates wel of niet geïnstallerd moeten worden. Het is lastig want het kan lang duren en het systeem moet vaak daarna herstart worden.

Vrijwel dagelijks spreek ik mensen die klagen over hun trage systeem.
Is daar wat aan te doen? Jazeker.

Het komt vaker voor dan gedacht. Je laptop wordt gestolen. Dat betekent dat je hele hebben en houden op straat KAN belanden. Wat te doen?

De beste upgrade voor uw systeem is het vervangen van uw harde schijf door een SSD.

Onlangs ben ik een nieuwe dienst gestart: Wachtwoordenbeheer. Huur mij voor een paar uurtjes in en je voorkomt toekomstige, vaak kostbare problemen.

google notIk word nog wel eens benaderd om Google diensten te ondersteunen, maar ik heb daar een duidelijke visie over. Deze ondersteuning sluit ik principieel uit van mijn dienstenpakket.

Zelfs met prima hulpmiddelen blijft het lastig om met wachtwoorden goed om te gaan.
Tegenwoordig zijn we altijd online dus zijn er risico's. Ik heb er al vaker een blog over geschreven:

Nee, geen nieuw bankstel ;-) maar wel een nieuwe zakelijke bankrekening. Ik ben overgestapt naar KNAB.

In verband met de aanstaande AVG / GDPR wetgeving die op 25 mei ingaat, heb ik mijn website en privacy verklaring alvast aangepast.

Ook Windows10 heeft veel updates. Niet zoals de oudere versies Windows Vista, 7 en 8 bijna dagelijks een paar kleine updates maar voortaan doet Microsoft dat anders.

Het Internet in de gaten houden met informatie over veilig computergebruik wordt steeds belangrijker. Dagelijks bereiken mij berichten van sites, apps of diensten die zijn gehacked.