google notIk word nog wel eens benaderd om Google diensten te ondersteunen, maar ik heb daar een duidelijke visie over. Deze ondersteuning sluit ik principieel uit van mijn dienstenpakket.

Dit geldt voor Gmail, Google Agenda en alle andere Google diensten. Daar kan én wil ik niet bij helpen. Waarom? Om meerdere redenen:

  • Google biedt online diensten aan en dat betekent dat er, zonder aankondiging vooraf, plotseling functionaliteit kan wijzigen of verwijderen, met mogelijk dataverlies tot gevolg. Daar heb ik geen invloed op. Het is voor mij te complex om kort en krachtig te assisteren zonder er veel kostbare tijd in te steken terwijl de meeste mensen niet (veel) willen betalen voor deze diensten. "Het is toch gratis"! Als je dat toch wil gebruiken, zul je er zelf tijd in moeten steken om te ontdekken hoe het werkt.
  • Google weet al veel teveel van ons ... daar ga ik ze niet bij helpen. Wil je gebruik maken van deze gratis diensten, bedenk dan, als iets gratis is, ben jij het produkt.
  • De onlangs verscherpte AVG regelgeving geldt voor Europese diensten, de Amerikanen nemen de privacy wat dat betreft niet zo nauw.
  • Omdat het een Amerikaans bedrijf is, zijn alle gegevens ook toegankelijk voor de veiligheidsdiensten (NSA en anderen), dus veilig?
  • Google knoopt alles aan elkaar en bouwt op die manier een gigantisch profiel van je op. Die informatie houden ze niet voor zichzelf maar dat is hun verdienmodel, dat wordt  verkocht aan adverteerders die je op z'n minst gericht met reclame kunnen bestoken. Mijn gegevens krijgen ze zo min mogelijk. Ik zoek b.v. met DuckDuckGo in Mozilla Firefox, ik gebruik geen Chrome. Gmail alleen wanneer ik daartoe verplicht word bij bepaalde diensten en geen Google agenda.

Daarom heb ik er dus principieel voor gekozen om geen ondersteuning te bieden voor klanten die toch persé gebruik willen maken van deze diensten. Ik hoop op begrip hiervoor.